Gelcoats & Topcoats
Schuurgelcoat
Isoftaal gelcoat
Iso/neopentylglycol gelcoat
Orthoftaal gelcoat
Zelfdovende gelcoat
Mallengelcoat
Vinylester-novolak gelcoat
Vinylester-urethaan gelcoat

Pigmentpasta's

 

Gelcoats & Topcoats

SCHUURGELCOAT - FABCOAT GS92NA/B/S
Deze gelcoat is bestemd voor de verwezenlijking van GVK stukken welke, eens ontmald, moeten geschuurd worden en een laklaag moeten krijgen voor de afwerking. De FABCOAT GS92NA/B/S heeft en goede schuurbaarheid alsmede uitstekende karakteristieken betreffende soepelheid in trek- en buigsterkte. De gelcoat kan onmidelijk na ontmalling worden geschuurd.

 

ISOFTAALGELCOAT - FABCOAT GI40LA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een onverzadigd polyesterhars in oplossing in styreen, op basis van zuiver isoftaalzuur en standaard glycolen. Het onderscheidt zich door een hoge reactiviteit, het bezit een hoge thixotropie en bevat een UV-stabilisator.
De FABCOAT GI40LA/B/S is bestemd voor een normale blootstellig aan de weersomstandighedenen aan water (zout water inbegrepen). Men gebruikt het voornamelijk in de constructie van boten, koetswerken, signalisatie, facade elementen, en chemische apparatenbouw, zwembaden (gechloreerd badwater <30įC).

 

ISO/NPG GELCOAT - FABCOAT GN41LA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een onverzadigd polyesterhars in oplossing in styreen, op basis van een zuiver isoftaalzuur en neopentyl glycol. Het onderscheidt zich door een hoge reactiviteit, het bezit een hoge thixotropie en bevat een UV-stabilisator.
De FABCOAT GN41LA/B/S wordty daar ingezet waar men hoge eisen stelt inzake hoge chemische, alkalische en hydrolyse  bestendigheid. Men zet deze in bij de constructies van boten, chemische apparatenbouw, recipiŽnten en containers, corrosiebescherming, sanitaire toestellen en zwembaden.

 

ORTHOFTAALGELCOAT - FABCOAT GO69LA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een onverzadigd polyesterhars in oplossing in styreen, op basis van een orthoftaalzuur en standaard glycolen. Het onderscheidt zich door een hoge reactiviteit, het bezit een hoge thixotropie en bevat een UV-stabilisator.
De FABCOAT GO69LA/B/S is bestemd voor een normale blootstelling aan de weersomstandigheden en aan water. Men gebruikt het voornamelijk in de constrcutie van carroserieonderdelen, vijvers, recipiŽnten en containers. Voor blootsteling aan zoutwater is het echter aangewezen een isoftaalzure gelcoat te gebruikenen voor watertemperaturen >30įC een iso/npg gelcoat.

 

ZELFDOVENDE GELCOAT - FABCOAT GF30LA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een onverzadigd polyesterhars in oplossing in stryreen, op basis van HET-zuur en standaard glycolen. Het onderscheidt zich door hoge thixotropie, is middelreactief en bevat een UV-stabilisator.
De FABCOAT GF30LA/B/S is een zuivere en ongevulde gelcoat met een verbeterd vuurbestendig gedrag en kan M2 geklasserd worden. Men gebruikt het voornamelijk in de constructie van carrosserie elementen, hoogspanningscabines, facade elementen, afdekplaten en becshermingsplaten.

 

MALLENGELCOAT - FABCOAT GM51NA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een onverzadigd polyesterhars in oplossing in styreen, op basis van een tetrahydroftaalzuur en standaard glycolen. Het onderscheidt zich door een zeer hoge reactiviteit en een hoge thixotropie.
De FABCOAT GM51NA/B/S  is bestemd voor het vervaardigen van polyestermallen. Deze gelcoat levert GVK-stukken met een opmerkelijke schokweerstand en is in het bijzonder bestendig tegen aromatische solventen (styreen, benzeen, onverzadigde polyesters, ...). In geval men een grote opwarming van de mal vreest ( hoge productie cadans of verwarmde mal ) is het aangewezen een mallengelcoat op basis van vinylester-urethaan of epoxy aan te wenden.

 

VINYLESTER-NOVOLAK GELCOAT - FABCOAT GV44NA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een vinylesterhars (VE) op basis van novolak, in oplossing in styreen. Het is middelreactief en bevat een thixotroopagent.
De FABCOAT GV44NA/B/S wordt aangewend bij de produktie van elementen welke aan vrij hoge mechanische belasting weerstand moeten bieden - zowel statisch als dynamisch. De alkalische en warmtevormbestendigheid zijn bijzonder hoog.

 

VINYLESTER-URETHAAN GELCOAT - FABCOAT GV48NA/B/S
Deze gelcoat bestaat uit een vinylester-urethaanhars (VU) op basis van MDI, in oplossing in styreen. Het onderscheidt zich door een zeer hoge reactiviteit en bevat een thixotroopagent.
De FABCOAT GV48NA/B/S is bestemd voor de vervaardiging van o.a. polyestermallen. Deze gelcoat combineert een hoge thermische bestendigheid en buitengewone rekeigenschappen. Het wordt aangewend in GVK-stukken welke onderhevig zijn aan zeer hoge mechanische belastingen. GVK-stukken vervaardigd met VU gelcoat bezitten een uitzonderlijk hoge chemische en thermische duurzaamheid.